Van oktober tot en met december 2023 is de unieke Slaapkamer Collectie van DE JUUL Interior Design exclusief te bewonderen (én verkrijgbaar) bij dé nieuwe, spraakmakende art & design hotspot in Den Haag: Island Gallery. Galerista Mascha Ekkel cureerde deze collectie speciaal voor EXPO NO.3 – THE ONE FOR THE ROYALS – Three cheers to monarchies & dynasties’ en knipoogt hiermee naar de rijke historie van het Britse koningshuis.

Een Royal Bedroom

De Slaapkamer Collectie die als een waar meesterwerk wordt gepresenteerd in het midden van de galerie, is geïnspireerd op de slaapkamers uit de Netflix serie The Crown. De luxueuze, rijkelijk gedecoreerde grote ruimtes zijn in de serie minstens voorzien van een kamerscherm en kaptafel, waaraan de koninklijkheden in een kamerjas hun toilet maken. Juliëtte van der Hulst van DE JUUL Interior Design ontwierp deze collectie in opdracht van DecoLegno. Modern plat plaatmateriaal werd in een klassiek jasje gegoten en verwerkt tot losse decoratieve meubelen in plaats van massieve kastenwanden.

Bijzondere, luxueuze decoraties

Het geheel laat zich kenmerken door de toepassing van ronde vormen en zachte kleuren. Het marmeren blad wordt opgesierd door kleine ladeblokken, die geaccentueerd worden met sierlijke lijnen van contrasterend materiaal. Het drieluik van de bronzen spiegel is ingelegd in het afgeronde plaatmateriaal. Het kamerscherm vangt direct het oog door zijn krachtige perzikkleur en ronde openingen bovenop.
Het geheel oogt ingetogen en kleurrijk tegelijk, klassiek en modern en door de toevoeging van bijzondere stoffen zoals op hocker - die overigens ook te zien valt in de Netflix serie The Queens Gambit – en de ‘dressing-gown’ van jacquard gordijnstof, ook erg zacht en luxueus.

Passie voor interieurgeschiedenis

De Slaapkamer Collectie is door Juliëtte verder uitgebreid met een Art Deco kamerscherm en een serie mini-headboards. Daarbij liet zij zich inspireren door haar passie voor interieur-geschiedenis. Opgevoed met bloemetjes interieurs en verlangend naar Bauhaus minimalisme komt ze nu steeds meer in een fase van de gulden middenweg, die zich het beste laat vertalen naar het Franse Art Deco van de jaren ’20.

De basis wordt gevormd door de liefde voor techniek en designklassiekers uit het verleden. Gunta Stölzl’s wandkleed werd recent door het Italiaanse stofhuis Dedar in een nieuw jasje geïntroduceerd als meubelstof. Deze stof met een onnavolgbaar patroon; een bonte verzameling aan wevingen die samen één stof vorm in donkerblauw, crème en rood. Bij het zien van deze stof was het voor Juliëtte duidelijk, dat het opnieuw als een kunstwerk aan de wand tentoongesteld moest worden. Maar hoe?
Dat gold ook voor een tweetal andere stoffen en het QB Wall – behang van Dedar. Allen behoefden een podium als kunstwerk.

Art Deco voor interieurs van nu

De rijkelijk gedecoreerde slaapkamers in gekostumeerde series, maar ook in bijvoorbeeld Engelse Country Houses blijven een grote inspiratiebron voor de ontwerper in Juliëtte, die het een eeuwig gemis vindt, dat Nederlandse slaapkamers zo saai en functioneel worden ingericht. Het ontwerp van de Mini-Headboards ontstond. De stoffen werden gekaderd in een kleurrijke lijst, die refereert aan Art Deco. Hierdoor is het een kunstwerk in zijn totaliteit om aan de wand te hangen, maar in een vergrote versie ook perfect zou passen als headboard in een Art Deco interieur.
Het lijnenspel en de trapsgewijze vlakken van het kamerscherm vormen tezamen met het behang een Art Deco geheel. Een kunstobject om los in het interieur te plaatsen. Het refereert aan de jaren ’20, maar is tegelijk heel hedendaags door de gespoten en platte afwerking.

Juliëtte weet met haar uitbereiding van slaapkamermeubelen de decoratie weer terug te brengen in de slaapkamer. En klassiekers uit vervlogen tijden hun podium weer terug te geven. En haar eigen handschrift te tonen, in haar fascinatie voor de slaapkamer en haar stijl van ontwerpen.

Credits
- Kaptafel bestaande uit Lacca, Talco en Reflex van Cleaf door DecoLegno
- Hocker gestoffeerd met stof Metropolis van Nobilis
- Kamerjas gemaakt van gordijnstof Monroe van Kobe
- Kamerscherm gemaakt van Firenze en Nadir van Cleaf door DecoLegno en gestoffeerde vlakken met stof Andirivieni van Dedar

Over Juliëtte

De liefde voor interieur en architectuur van Juliëtte van der Hulst begon al op jonge leeftijd. Geboren in 1980 en opgegroeid in de beroemde Nederlandse bloemenstreek, gebruikte ze haar eerste spaargeld om een ​​abonnement te kopen op het tijdschrift Huis & Interieur. Tijdens haar studie in Rotterdam bracht ze vele weekenden door in de bibliotheek van het Nederlands Architectuurinstituut (nu bekend als het Nieuwe Instituut).

Ze begon haar carrière in PR en marketing bij grote namen binnen de interieur- en architectuurindustrie. Het werkgeverspad leidde langs een divers palet aan branchegerelateerde bedrijven en haar avonden werden besteed aan het bestuderen van interieurarchitectuur, meubelmaken en verlichting.

In 2008 richtte ze DE JUUL Interior Design op, waarna vele bijzondere renovatieprojecten volgden en in 2011 de lancering van haar eigen meubelmerk DE JUUL. Juliëtte vindt dat iedereen het verdient om in een huis te wonen dat perfect bij hem of haar past, om er nog jaren van te genieten. Niet ontworpen vanuit vluchtige trends, maar vanuit de stijl en persoonlijke wensen van de huiseigenaar – van klassiek tot modern – met respect voor zijn of haar dagelijkse routines.

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact