Begin februari jl. vond de New York Fashion Week plaats, waar niemand minder dan onze eigen ‘Young Talent’ Chantal Brink in opdracht van- en in samenwerking met de Amerikaanse Dr. Christina Rahm een wel heel bijzondere collectie presenteerde: allemaal items die je, bij het dragen ervan, beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De excentrieke Chantal Brink (CHAN Art) is geen onbekende in Amerika, want haar Art Wear wordt al jaren door talloze celebraties gedragen, maar een heuse runway act op de New York Fashion Week stond nog niet eerder op haar jonge, doch indrukwekkend cv.

Samenwerking met Dr. Christina Rahm

Na haar strijd tegen zowel de ziekte van Lyme als meervoudige kanker, is Dr. Christina Rahm zich gaan verdiepen in wetenschappelijk onderzoek. Als ‘principal investigator’ heeft zij wereldwijd onderzoek gedaan en lezingen gegeven voor o.a. Harvard, Cleveland Clinic, Wake Forest, Mayo Clinic en Cornell, om er maar een paar te noemen.
Rahm vroeg Chantal een collectie te ontwerpen, die zij vervolgens kon behandelen met een door haar zelf ontwikkelde substantie die beschermt tegen radioactiviteit en virussen. “Door fashion te ontwikkelen met behulp van nanotechnologie kunnen we niet alleen meer geavanceerde kledingitems maken, maar ook bijdragen aan de circulaire economie en de impact van mode op het milieu verminderen”, aldus Rahm.

Mens- en diervriendelijk leer en denim

Chantal: “De handgemaakte collectie bestaat uit kimono’s, leren- en denim jassen alsmede leren- en denim hondenpakjes. De applicaties betreffen foto’s van Dr. Rahm en haar man, wie ik eerst zelf heb opgemaakt en gefotografeerd. Vervolgens heb ik de foto’s ge-edit en verwerkt in mijn kleding, waarbij ik gebruik maakte van vintage materialen.”

Over CHAN

CHAN is een wereld op zich, en dat wist ze als kind al. Op 16-jarige leeftijd liet ze het platteland achter zich voor een, laten we zeggen 'levendiger’ bestaan in de stad Amsterdam; om haar talenten te ontdekken en zichzelf als mens te ontwikkelen. ‘Wees wie je wilt zijn’ is haar levensmotto. Waarom labels op elkaar plakken? Waarom oordelen over elkaar? CHAN exposeert haar collectie Art Wear en Art Photography sinds 1 december jl bij Island Gallery en gaat een grote rol spelen in EXPO NO.2 - THE ONE WITH THE FLOWERS - An ode to floral culture die in april van start gaat.

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact