Island Gallery opent met unieke presentatie van Baroqco art bijoux getoond door topmodel Lotte Dirchs

Onder het glazen dak van het markante-, industriële- en prijswinnende pand aan de Gedempte Gracht 9 te Den Haag waarin Island Gallery is gevestigd, gaat voor Peter Merceij een langgekoesterde droom in vervulling.
Als ware het een eerbetoon, geeft Peter samen met Gallery Manager Mascha Ekkel vanaf 1 december 2022 gestalte aan het idee dat hij dertig jaar geleden samen met zijn toenmalige werkgever en IJsland fanaat Olav Fekkes bedacht, maar wat tot nu toe niet tot uitvoering kwam.

Exclusieve Nederlandse kunst & design

Nadat Peter zijn bedrijf Kamera Express verkoopt, is hij betrokken bij diverse bedrijven en start ups. Peter: "Ik ben 44 jaar actief geweest in de fotohandel en heb gedurende al die jaren vele fotografen en kunstenaars over de vloer gehad. Geen betere plek als deze, met een oppervlakte 350m2 verdeeld over maar liefst 3 verdiepingen mídden in het centrum van Den Haag, waar ik hen nu kan vertegenwoordigen en waar we ‘premium Dutch Art & Design’ kunnen uitgedragen door middel van het zorgvuldig cureren en het op stijlvolle wijze presenteren aan een internationaal minnend publiek."

Van Jakarta naar Den Haag

Tijdens de besloten feestelijke opening van Island Gallery op zondag 27 november 2022, lanceerden eigenaar Peter en galeriehouder Mascha een zorgvuldig geselecteerde collectie van exclusieve, unieke kunst- en design objecten, vervaardigd door Nederlandse kunstenaars en designers, inclusief een aantal 'art bijou' van Baroqco. Ondersteund door een muziekaal intermezzo van Eric Jacott, bekend van de R&B band Timeless, werden genodigden getrakteerd op een bijzondere presentatie van gecureerde juwelen van Baroqco, getoond door topmodel Lotte Dirchs. Een van de topstukken werd speciaal vervaardigd voor de National Costume Competition van de 10e editie van de Miss Grand International verkiezing, die een maand geleden plaatsvond op Bali en in Jakarta.

Over topmodel Lotte Dirchs

Namens de organisatie '12 Months of Beauty' werd Lotte gekroond tot Supermodel Netherlands 2020/2021 en vertegenwoordigde zij Nederland tijdens de Supermodel International verkiezing in Thailand. Naast haar werk als topmodel, studeert Lotte International Business Communication en is zij actief als ambassadeur voor mensen met een chronische ziekte. @lottedirchs

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact