CLIENT SERVICES

TRIAL PLACEMENT

Heeft u een mooi object gezien bij ons, maar weet u niet helemaal zeker of het echt perfect zou passen op de gewenste plek? In dat geval verzorgen wij, geheel vrijblijvend*, een proefplaatsing bij u thuis. Dan kunt u het een aantal dagen live ervaren. * Afhankelijk van de locatie vragen wij reiskostenvergoeding bij een proefplaatsing, die uiteraard in geval van verkoop wordt gecrediteerd.

 

 

PRIVATE VIEWING

Geniet van kunst & design in petit comité! Kom met uw kunstminnende dierbare(n) en laat u op stijlvolle wijze verrassen met een rondleiding, een toelichting op de collectie en de makers daarvan, en passende versnaperingen. Een Private Viewing is kosteloos (max. 6 personen).

 

 

TRADE PROGRAM

Bent u interieurprofessional met een passie voor kunst & design? Heeft u kunstminnende opdrachtgevers die hun leefruimte(s) graag een ziel geven? Verras uw klant met een besloten afspraak in onze galerie, laat ons helpen met het selecteren / cureren van objecten, ontlast uzelf met de afhandeling en het transport én geniet van de financiële voordelen van ons Trade Program!

Klik op de button voor meer informatie over ons Trade Program.

 

 

ART FOR INVESTMENT

Investeren in kunst biedt op verschillende manieren toegevoegde waarde. Uiteraard is een kunst object mooi om naar te kijken en geeft het je leefruimte(s) een persoonlijke touch, maar ook vanwege belastingvoordelen.
Dit betreft met name de vrijstelling van de 1,2% inkomstenbelasting in box 3 en diverse faciliteiten in het kader van erf- en schenkbelasting.

Het gemiddelde vermogen (waar ter wereld het zich ook bevindt) van een binnenlands belastingplichtige, wordt jaarlijks met de inkomstenbelasting tegen een tarief van 1,2% belast in box 3. Voor kunst objecten die vanwege hun uniciteit, ouderdom of vormgeving het bewaren waard zijn, geldt echter een vrijstelling van deze inkomstenbelasting van 1,2%. De vrijstelling geldt als het kunstwerk (van schilderij tot Chinees porselein) thuis hangt of staat, maar ook als u het kunstwerk tijdelijk in bruikleen geeft aan derden (bijvoorbeeld aan een museum) voor culturele of wetenschappelijke doeleinden. De vrijstelling komt niet in gevaar.
Ziet u het aangekochte kunstvoorwerp echter vooral als investering door de kunst niet thuis op te hangen, maar bijvoorbeeld doorlopend op te bergen in een kluis (om schade te voorkomen), dan loopt u het risico dat de Belastingdienst stelt dat het object moet worden belast. Die worden dan beschouwd als een investering waarop de 1,2% vermogenswinstbelasting van toepassing is.

Koopt u kunst voor uw bedrijf, dan is dat net als huren fiscaal aftrekbaar. De aanschafkosten van kunst zijn dan gewoon kosten voor de inrichting van een kantoor, net als een mooie bureaulamp. Het bedrijf moet natuurlijk redelijkerwijs kunnen uitleggen dat het om zakelijke kosten gaat.

Island Gallery kan u helpen bij het verwerven van kunstwerken die naar verwachting in de loop der jaren in waarde zullen stijgen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact