THE STORY

Onder het glazen dak van het markante-, industriële- en prijswinnende pand aan de Gedempte Gracht 9 te Den Haag waarin Island Gallery is gevestigd, gaat voor Peter Merceij een langgekoesterde droom in vervulling.

Als ware het een eerbetoon, geeft Peter samen met Gallery Manager Mascha Ekkel vanaf 1 december 2022 gestalte aan het idee dat hij dertig jaar geleden samen met zijn toenmalige werkgever en IJsland fanaat Olav Fekkes bedacht, maar wat tot nu toe niet tot uitvoering kwam.

‘Ik ben 44 jaar actief geweest in de fotohandel en heb gedurende al die jaren vele fotografen en kunstenaars over de vloer gehad. Geen betere plek als deze, met een oppervlakte 350m2 verdeeld over maar liefst 3 verdiepingen mídden in het centrum van Den Haag, waar ik hen nu kan vertegenwoordigen en waar we ‘premium Dutch Art & Design’ kunnen uitgedragen door middel van het zorgvuldig cureren en het op stijlvolle wijze presenteren aan een internationaal minnend publiek’.

Gedurende het jaar presenteert Island Gallery afwisselend 'Premium Dutch Art & Design'; hedendaagse, unieke objecten voor alle stijlen interieurs, vervaardigd door nieuwe Hollandse meesters.

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact