Modeontwerpster Monique Collignon ontwikkelde tijdens de Corona-lockdown een ‘bubbling’ idee, en vroeg lieve relaties, fotografen en visagisten samen een nieuwe verbinding met elkaar, en met haar werk aan te gaan.
Dat idee mondde uit in een omvangrijk project waarbij meer dan 60 creatieven werkten aan de spectaculaire collectie FashionArt•, die nu wordt geëxposeerd bij Island Gallery; dé nieuwe, spraakmakende kunst & design hotspot in Den Haag.

Portretten van grote namen, gemaakt door grote namen

Een wulpse, Weense setting door fotograaf Govert de Roos en make up artist Nadia Veenhof, waar actrice Caroline de Bruijn zo uit de Staatsopera lijkt te komen. Of Micky Hoogendijk, die Victoria Koblenko uit haar comfort zone haalde met ‘edelmoedig naakt’. En wat te denken van zangeres Hind, die door Michael Graste – met een knalgroene jurk van Monique - als een krachtig ontpopte vlinder werd geportretteerd. Ook Humberto Tan, Patricia Steur en Pia Douwes werkten mee. Net als Quinty Trustfull, Paulien Huizinga, Tanja Jess en William Rutten, om maar eens wat grote namen te noemen.

Kings & Queens tijdens expo met koninklijk thema

Galerista Mascha Ekkel van Island Gallery cureerde speciaal voor de expositie ‘THE ONE FOR THE ROYALS’ een aantal werken uit het kunstzinnige project van onze ‘Dutch Queen of Fashion’ Monique Collignon. Naast kunst en design, speelt fashion en couture een belangrijke rol in deze expo. “Jaren geleden werd ik tijdens de Fashion Week Amsterdam door een gezamenlijke vriendin aan Monique voorgesteld. Het klikte en we sloten een toekomstige creatieve samenwerking niet uit. Dus toen ik onlangs door een gezamenlijke vriend werd geattendeerd op FashionArt•, twijfelde ik geen moment. Deze ‘Kings & Queens’ moeten gezien worden; het vertegenwoordigt zóveel Nederlands vakmanschap – een van de belangrijkste pijlers van Island Gallery. En deze expositie THE ONE FOR THE ROYALS is daar het perfecte platform voor. We laten hierin namelijk een aantal couture stukken zien, én we zijn een samenwerking aangegaan met Fashion Week Den Haag, die onze etalage in de maand oktober overneemt.

Fashion meets Art met creativiteit en verbinding als rode draad

Monique: “Met FashionArt• bracht ik niet alleen kunst en fashion bij elkaar maar ook creatieven uit verschillende disciplines, tijdens een periode waarin de tijd leek stil te staan en we noodgedwongen afstand moesten nemen van ons werk en onze dierbaren. Terwijl je dat zo nodig hebt. Verbinding heb je nodig. Om tot iets te komen, om je te ontwikkelen, jezelf uit te dagen en tot nieuwe inzichten te komen. Verbinding en creativiteit is dus letterlijk de rode draad van dit project. Naast de unieke fine art, die overigens ook via Island Gallery kan worden aangekocht, zal dan tevens één sprekend fashion item – een rode jurk - worden getoond.”

Over Monique Collignon

Monique Collignon is bekend van haar Haute Couture als wel haar Prêt-à-Porter collecties. Ze kleedt vele bekende vrouwen, nationaal en internationaal. In 2010 ontving Collignon de Dutch Designer of the Year Award en in 2012 werd zij in Duitsland tijdens een fashionevent verrast met The Best Foreign Designer Award.
Later ontwerp ze de bedrijfskleding voor o.a. Wagenborg Passagiersdiensten en het Holland Casino ontworpen, alsmede voor het Prinses Máxima Centrum, hetgeen haar in 2018 The Corporate Fashion Award opleverde.
Voor Monique staat duurzaamheid hoog in het vaandel, wat betekent dat zij continue op zoek is naar de beste oplossingen om te verwerken in haar ontwerpen.

FashionArt• werd mede mogelijk gemaakt door hannah en de Collignon Foundation.

De Vernissage van FashionArt• vindt plaats op zondag 12 november. Daarna is de expositie voor kunst-, fotografie- en fashionliefhebbers tot en met eind december te zien tijdens de reguliere openingsdagen van Island Gallery.

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact