Op het prestigieuze Salone del Mobile in Milaan presenteert designer Carina Riezebos dit jaar in Palazzo Giureconsulti onder andere tafel Eros en kroonluchter Luciana, die eerder werden gecureerd door Island Gallery voor de openings expositie EXPO NO.1 - THE ONE WITH THE SPARKLES. En bovendien krijgt zij daar op 18 april a.s. bezoek van niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima!

Salone del Mobile - Euroluce

De wereldberoemde meubelbeurs in Milaan wisselt om het jaar de thema's Verlichting en Keukens af met de zogenaamde Euroluce en Eurocucina. Dit jaar is er weer een Euroluce-editie en dus komt de kroonluchter Luciana daar heel goed tot z'n recht. Deze bijzondere kroonluchter is het resultaat van een interessante combinatie van materialen, namelijk mondgeblazen glas en HPL van Homapal GmbH, hetgeen Carina liet vervaardigen in samenwerking met het Nederlandse Blok Plaatmateriaal.

In het hart van 'design city' Milaan

De installaties van Carina maken onderdeel uit van de 7e editie van het Nederlandse kunst & design festival 'Masterly - The Dutch in Milano', hetgeen je dit keer kunt vinden in het prachtige Palazzo Giureconsulti (pal naaste de Duomo!) in het hart van 'design city' Milaan. Met 500 jaar geschiedenis dé uitgelezen plek om van deze mooie objecten te genieten, waaronder ook de spectaculaire 'immersive' installatie Mercato, die Carina tot stand bracht met de iconische stylist Maarten Spruyt.

Bezoek van Hare Majesteit Koningin Maxima

Een mooie waardering voor het werk van Carina zal ook blijken uit het bezoek van Koningin Máxima, die de installaties zal bekijken en in gesprek zal gaan met studenten van HMC, een school voor hout- en meubelmakerij met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. Tot slot zal zij de officiële opening van het Nederlandse kunst & design festival bijwonen tijdens het netwerk event met ontwerpers, ondernemers, hoogwaardigheidsbekleders en betrokkenen uit de culturele sector.

Over Carina

Carina Riezebos in een Nederlandse ontwerper, die bekend staat om haar werk in glas en kristal alsmede haar innovatieve materiaalgebruik. Carina werkt ook als Creative Director bij BLOK Plaatmateriaal, een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het leveren van topkwaliteit hout, decoratieve panelen en plaatmaterialen voor interieurs. Samen lanceerden zij BLOK by Carina, dat de vele mogelijkheden van plaatmaterialen laat zien. Door het samenvoegen van creativiteit en business vergroot BLOK by Carina de naamsbekendheid bij de top van de interieurprofessionals.

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact