DEBUUT 5 INTERNATIONALE KUNSTENAARS BIJ ISLAND GALLERY IN EXPO NO.3 – THE ONE FOR THE ROYALS

Tijdens alweer de derde expositie van ‘new kid on the block’ Island Gallery in Den Haag, dé nieuwe urban art & design hotspot, maken maar liefst vijf internationale designers hun debuut op de Nederlandse kunstmarkt. Waar binnen het concept van Island Gallery in het bijzonder aandacht wordt geschonken aan ultra moderne Nederlandse kunst en design, sluit het – zoals het onze cultuur betaamt – geen gasten uit het buitenland uit.

Verschillende glasobjecten uit Japan

Japans design is wereldberoemd en -geroemd. Niet voor niks hebben we met z’n allen de inmiddels welbekende ‘Japandi-woonstijl’ omarmd! De Japanse stijl staat voor rust en sereniteit in huis; iets waar we naar verlangen, vooral na een lange, hectische werkdag.

Toshio Saito, Takahiro Matsuo en designduo Yochiya presenteren sinds 1 oktober jl. verschillende unieke objecten, handgemaakt met optisch glas, al dan niet gecombineerd met materialen als leer, hout en keramiek. Kenmerkend voor optisch glas is, dat het vanuit verschillende gezichtspunten en door de werking van het licht steeds een ander perspectief op de betreffende ruimte biedt. Mooi voor zowel thuis als op kantoor!

Het was via kunstenaars-duo Valerie en René Boudewijns – ook exposerend bij Island Gallery – dat zij in Den Haag terechtkwamen. Enige tijd geleden leerden zij de Japanse delegatie kennen tijdens Maison&Objet in Parijs. Sindsdien zijn zij met elkaar bevriend, wisselen zij kennis en ervaringen met elkaar uit en vervaardigen ze objecten aan de hand van elkaars inzichten.

Hangende 'home jewels' uit Zuid Afrika

Omringd door de indrukwekkende natuur van Zuid Afrika, werkte goudsmit en ontwerper Geré Victor aan een prachtige collectie ‘Home Jewels’; XXL kettingen handgemaakt met onder andere messing, agaat, seleniet, malachiet en fineer.
Buiten het feit dat de zogenaamde ‘Adorn Pendants’ prachtige juwelen zijn voor in huis, geven de krachtige stenen je bescherming tegen negatieve energieën en stimuleren ze spirituele groei.

Galerista Mascha Ekkel kende het werk van Geré al, voordat zij enkele van zijn hangers cureerde voor EXPO NO.3 – THE ONE FOR THE ROYALS. “Ik ben altijd ‘on the lookout’ voor nieuwe talenten en nieuwe objecten. Supertrots op het feit dat Geré Island Gallery verkoos voor zijn debuut in Nederland, en zelfs in Europa. Tijdens onze correspondentie met elkaar – via Instagram – gaf hij aan ‘thrilled’ te zijn om bij ons te exposeren. Hij zag bepaalde synergie met de totale entourage van Island Gallery. Enkele berichten later stond hij in september live bij ons op de stoep met maar liefst 6 pendants. Ik heb ze meteen opgehangen!”

EXPO NO.3 – THE ONE FOR THE ROYALS is nog te bezichtigen tot en met eind december. De objecten van de  internationale designers zijn zowel online als fysiek in de galerie te bewonderen. Voor meer informatie kunt u zich richten tot Mascha Ekkel via mascha@island-gallery.nl.

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact