Recentelijk vond het prestigieuze Altaroma weer plaats en niemand minder dan jewelry couturiers Eduardo en Imelda Liem van Baroqco, die wij voor hun unieke Art Bijouterie exclusief in Nederland vertegenwoordigen, schitterden met 'PARADOX' op de runway tijdens de prestigieuze Closure Show ‘Romance Glamour’.

Altaroma voor verduurzaming van de mode industrie

Het platform Altaroma is de drijvende kracht achter ‘emerging Italian fashion’ door zijn scoutingwerk voor jonge talenten, wie zij relevante projecten, kennis en promotionele showcases aanbieden. De shows laten tevens zien hoe duurzaamheid de toekomst van de Italiaanse mode in positieve zin beïnvloedt. Hiermee vraagt Altaroma specifiek aandacht voor de importantie van puur vakmanschap. Naast het vertegenwoordigen van een van de kernwaarden van ‘Made in Italy’, produceert ‘unique craft’ of couture namelijk een kleinere hoeveelheid items dan ‘fast fashion’, met bovendien een hogere kwaliteit, waardoor minder afval ontstaat.

De nieuw samengestelde collectie PARADOX

Baroqco is sinds 2019 aan Altaroma verbonden. Tijdens de 2023 Closure Show ‘Romance Glamour’ toonde Baroqco onder andere de ‘Choker Mask’, die sinds 1 december jl. onderdeel uitmaakt van de collectie van Island Gallery en live werd gepresenteerd tijdens EXPO NO. 1 – THE ONE WITH THE SPARKLES – A tribute to Swarovski.
Net als bij Altaroma is vakmanschap ook een van de kernwaarden van Island Gallery, en de basis van de met alle zorg gecureerde collectie. De unieke choker van Baroqco is door Eduardo zelf ontworpen, handgemaakt én bewerkt met zeldzame Swarovski kristallen.

De Paradox collectie is gebaseerd op gebeurtenissen rondom Covid. Waar we dachten, dat we door wereldwijde lockdowns in een heel negatieve spiraal terecht zouden komen, zijn er ook een heleboel mooie dingen gebeurd. De natuur herstelde zich. Mensen hielpen elkaar. We bleken in staat om onze principes opzij te zetten en om zoiets groots als ‘inner peace’ te bereiken! Ook Baroqco zette de knop om naar ‘positied’ en ontwikkelde naast couture een pret a porter collectie, waardoor een juweel van Baroqco nu voor meerdere mensen op deze aardbol bereikbaar is.

Over Baroqco

Het was tijdens de voorbereidingen van hun huwelijk, dat Imelda en Eduardo Liem in Parijs door Place Vendôme liepen en onverwacht verliefd werden op de prachtige sieraden die daar werden getoond. Zo ontstond een sterk verlangen om die krachtige, creatieve energie tot uitdrukking te brengen én te delen met de wereld. BAROQCO was geboren. Ze besloten - in plaats van sieraden te kopen - zelf juwelen en collecties te ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag brengen ze het gevoel uit Parijs tot leven in elk nieuw ontwerp. De collecties van BAROQCO worden inmiddels internationaal omarmd door celebraties, high-end fashion labels en toonaangevende media.

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact