EXPO NO.2 - THE ONE WITH THE FLOWERS

Omdat we nu eenmaal, na een lange grijze winterperiode, graag het begin van een lang en fleurig lente- en zomerseizoen vieren! Bloemen in ‘onze Bollenstreek’ en op de Keukenhof ontkiemen; de wereld om ons heen krijgt eindelijk weer meer kleur en geur.

Maar EXPO NO.2 - THE ONE WITH THE FLOWERS gaat natuurlijk over veel meer. Met deze expositie brengen we een ode aan onze wereldberoemde bloemcultuur, die al in de 15e eeuw 'ontsproot' door niemand minder dan Jacoba van Beieren. Wist je, dat zij door haar liefde voor bloemen het fundament legde voor de bouw van Kasteel Keukenhof? Dat was een paar jaar na de Tulpenmanie. En wie had destijds gedacht, dat de Keukenhof en de export van onze bloemen elk jaar weer alle records breekt? En dat zelfs de kneuterige bloemencorso's behoren tot ons cultureel erfgoed?

Bloemen zijn al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor kunstenaars en designers - en dat zal altijd zo blijven. Neem La Primavera van Botticelli, of de zonnebloemen van Van Gogh. Natuurlijk het bloemstilleven van Davidszoon De Heem, dat in deze moderne tijd weer een opleving kreeg door het creatieve brein van Dutch Designer Marcel Wanders.

Dus vandaar, van april tot en met augustus, brengen wij je bloemen!

Het bloemwerk 'La Belle Epoque' van Gert Kist

Het affiche van EXPO NO.2 - THE ONE WITH THE FLOWERS werd vervaardigd door de Nederlandse Gert Kist, die zijn 10-jarig jubileum als professioneel fotograaf viert.

La Belle Epoque refereert aan de mooie tijd aan het einde van de negentiende eeuw. Een prachtige stijlperiode, waarin vele kunstvormen - waaronder fotografie - floreerde. In die tijd werden bijvoorbeeld ook posters en flyers van bloemlandschappen vervaardigd als souvenir voor toeristen.

Tijdens deze bijzondere expositie, organiseert Island Gallery diverse activiteiten rondom dit thema. Houd jezelf op de hoogte door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief of door ons te volgen op de social media kanalen!

.

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact