ISLAND GALLERY EXPO 1

Omdat, van alle expo's die er zijn, de eerste openingsexpo per definitie 'sparkling' moet zijn, toch? En omdat december de meest sprankelende maand van het jaar is. Maar ook omdat we een schitterende collectie presenteren tijdens EXPO NO.1. En dat heeft alles te maken met de vele Swarovski kristallen die 'onze' kunstenaars en designers toepassen in hun kunstwerken.
EXPO NO.1 - THE ONE WITH THE SPARKLES eert het erfgoed van Swarovski, dat al meer dan 125 jaar bestaat. Laten we niet vergeten, dat de nalatenschap van Swarovski nog altijd vele mensen over de hele wereld laat sprankelen!

De 'sparkling' Elizabeth Stuart van Carina Wagenaar

Het affiche van EXPO NO.1 - THE ONE WITH THE SPARKLES is vervaardigd door de Nederlandse Carina Wagenaar. Verhalen uit het verleden zijn vaak een grote inspiratiebron voor haar. Dat is ook het geval bij dit werk, gebaseerd op het leven van de koninklijke Elizabeth Stuart, dochter van James I - Koning van Schotland en later van Engeland - en Anna van Denemarken, zuster van Charles I. Alle details van dit XXL Medaillon verwijzen naar haar leven en levenslessen. Zie bijvoorbeeld de ringen en de koets, die haar sprankelende trouwdag op Valentijnsdag uitbeelden.

Elizabeth Stuart - ook wel de Winterkoningin genoemd - was ook een belangrijk figuur in die tijd, en zeer actief in het ontwikkelen van de grandeur in Den Haag tijdens de Gouden Eeuw. Zij hield enorm van theater en kunst, hetgeen zij ook in Nederland introduceerde. Desalniettemin trok ze soms de verkeerde kaarten, waardoor zij onverhoopt voor maar liefst 40 jaar in ballingschap werd gezet in een Haags paleis op de Kneuterdijk. Terugkijkend op haar leven, zei ze eens: "Wit is niet altijd koud en kil, en bovendien zal ik hoe dan ook altijd warmte blijven uitstralen. Ik heb het niet altijd gemakkelijk gehad, 'but I'm still sparkling'."

Wij nodigen je uit om het medaillon Elizabeth Stuart van dichtbij te bekijken, en de diverse sparkles te ontdekken! Zij zal onze Queen of Hearts zijn tot eind maart 2023, of zoveel eerder dat zij een nieuw onderkomen vindt...

TOP
Home
Collection
Island Gallery
Contact